середа, 05 січня 2011 10:07

Опозиція об'єднається, бо гуртом батька бити легше - Погребинський

Опозиція об'єднається, бо гуртом батька бити легше - Погребинський

В опозиції з'явилися невеликі шанси для об'єднання у зв'язку з тиском на ту частину опозиційних сил, які працювали у виконавчій владі і до яких є претензії у прокуратури.

Про це сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Це привід для того, щоб об'єднати свої зусилля у протистоянні владі. Отже, я не виключаю, що, можливо, щось і вийде. Цього разу більше шансів, оскільки в нас у культурі об'єднатися, щоб разом батька бити, – це набагато простіше, ніж об'єднатися з концептуальних ідей і соціальних питань. Об'єднатися проти когось завжди простіше. У нас те, що простіше, може відбутися. Те, що складніше, не відбувається в Україні", - наголосив експерт.

За словами Погребинського, влада по-різному ставиться до різних частин опозиції.

"Скажімо, вона досить ліберально ставиться до "Свободи" і серйозно та рішуче - до "БЮТ-"Батьківщини". Мабуть, вважає, що як основний конкурент владі БЮТ виглядає більш перспективно. Оскільки важко собі уявити, щоб "Свобода" могла піти на Схід і завоювати голоси на Сході та Півдні. Тоді як Тимошенко теоретично могла б це зробити, а націоналістична сила позбавлена таких шансів. Хоча очевидно, що до різних (представників опозиції. – ред.) ставлення різне", - резюмував він.

Нагадаємо, Тимошенко закликала всі опозиційні сили до об'єднання.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Опозиція об'єднається, бо гуртом батька бити легше - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі