вівторок, 09 серпня 2011 17:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Опозиція не поспішає виїжджати з-під Лук'янівського СІЗО та Печерського суду
9

Фото: Фото: Ростислав МИСЮКЕВИЧ

Громадські приймальні, облаштовані у наметах під Печерським районним судом міста Києва, будуть стояти щонайменше до наступного вівторка-середи.

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Андрій Павловський.

"Сьогодні о 4-й ранку приїхали п'ять автобусів з "Беркутом". Вони намагались нам щось розповісти про заборону масових акцій на Хрещатику. Але ми їм пояснили, що ніякі масові акції тут не проходять. Тут проходить цілодобовий прийом громадян", - пояснив Павловський.

За його словами, на території наметового містечка на той час перебувало 20 народних депутатів.

"100 народних депутатів розділились на п'ять груп і чергують цілодобово. Полковники міліції вимагали від нас показати зошит реєстрації прийому громадян. Ми їм показали його. Після цього вони погодились, що зносити наметове містечко, в якому депутати зустрічаються з громадянами, було б незаконним", - розповів "бютівець".

Крім того, політик зауважив, що на території наметового містечка перебувають міжнародні журналісти.

"Якщо б нас зносили, то це б одразу пішло у світові новини. Думаю, що Янукович не захотів далі псувати свою й так підмочену репутацію", - припустив Павловський, додавши, що протягом останніх двох годин він прийняв 25 чоловік. За його словами, прийом громадян продовжується і вночі.

Також акція на підтримку лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко триває і під Лук'янівським СІЗО.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва заборонив масові акції під Печерським судом і Лук'янівським СІЗО. Рішенням суду було заборонено проводити будь-які акції по всьому периметру вулиці Хрещатик та Майдану Незалежності, з 7 по 31 серпня, а також на вулиці Дегтярівській, по всьому периметру стаціонарної огорожі Лук'янівського СІЗО - безстроково.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не поспішає виїжджати з-під Лук'янівського СІЗО та Печерського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі