понеділок, 07 травня 2007 11:57

Опозиція наполягає на проведенні виборів не пізніше ніж 8 липня

Для опозиції межа компромісу – це відтермінування виборів на липень. Про це заявив лідер "Нашої України" В"ячеслав Кириленко, коментуючи пропозиції коаліції провести вибори восени.

При цьому він наголосив, що для них є принциповим проведення виборів у липні: "Ми говоримо лише про перше, максимум, восьме липня. Але це предмет політичних домовленостей, оскільки для нас є чинним указ Президента про дострокові вибори 24 червня".

За словами Кириленка, "просто з огляду на нашу конструктивність ми приглушили розмови на цю тему, але наші партії знаходяться в режимі виборчого процесу". При цьому він додав, що відтерміновувати вибори до осені є неможливим, оскільки країна якомога швидше повинна вийти з політичної кризи.

Кириленко нагадав, що станом на минулу п"ятницю відповідну позицію Президента України Віктора Ющенка підтримав і прем`єр-міністр України Віктор Янукович.

Кириленко переконаний, що перенесення виборів на липень вже є істотним компромісом, оскільки опозиція погодилась відійти від дати, яка визначена в указі Президента про дострокові парламентські вибори.

6 травня в ефірі "5 каналу" координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова заявила, що Партія регіонів вважає за необхідне проведення позачергових парламентських виборів восени, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Опозиція наполягає на проведенні виборів не пізніше ніж 8 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі