понеділок, 27 лютого 2012 17:41

Опозиційні політики назвали вирок Луценку несправедливим
18

Фото: Фото: Андрій Шматов

Екс-главу МВС Юрія Луценка засудили до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд постановив позбавити Луценка першого рангу держслужбовця і стягнути 643 тис. гривень на користь Міністерства внутрішніх справ.

Опозиційні політики вважають цей вирок несправедливим.

"Режим переслідує хибну ілюзію, що засудження лідерів опозиції та їх виключення з виборчого процесу дозволить перемогти на майбутніх парламентських виборах. Відповідь усіх чесних людей на такі дії має бути твердою – жодного голосу кандидатам від влади", - заявив голова політради партії Наша Україна Валентин Наливайченко.

"Ще одне Печерське судилище скінчилося. Юрі Луценку дали чотири роки тюрми за те, що вирішується адміністративно, спокійно і без жодних кримінальних справ! Припис прокурора - повернули незаконно нараховану пенсію, чи незаконно отримане житло, і все! Які арешти? Яка тюрма? Помста - більше за тим вироком нічого нема", - написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат від НУ-НС і лідер партії Громадянська позиція Анатолій Гриценко.

"Сьогодні ми побачили, як знову зганьбилося українське правосуддя. Цей вирок – свідчення того, як країна сповзає до авторитаризму", - сказав під стінами Печерського районного суду лідер партії УДАР Віталій Кличко.

"Після Резолюції ПАРЄ і жорсткого міжнародного тиску будь-яка влада, яка не вважає себе режимом, повинна була прийняти законне рішення - не ув'язнювати Юрія Луценка за надуманими звинуваченнями на 4 роки, а звільнити його в залі суду. Це було би свідченням того, що влада не боїться власного народу, своїх політичних опонентів, і президент Янукович прийняв для себе рішення розвернути країну від авторитаризму, в який він її завів, до відновлення демократії. Цього не сталося. Війна режиму з народом України продовжується", - заявив народний депутат від НУ-НС і лідер партії Фронт Змін Арсеній Яценюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Опозиційні політики назвали вирок Луценку несправедливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі