неділя, 13 вересня 2015 12:45

Олещук: Україні не вигідно затягувати мінський процес

Олещук: Україні не вигідно затягувати мінський процес

Відтягування завершення мінських переговорів вигідне Росії, а не Україні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Ідея затягнути мінський процес дуже вигідна Росії, але не Україні. Ми виконуємо домовленості, наші західні партнери утримують діючі санкції. Так ми наблизимось до перемоги. Якщо ми це відтерміновуємо, то даємо можливість Росії відігратися. Забезпечуємо прийнятні для терористів умови. Кроки Путіна переносяться і врегулювання затягується на роки",- заявив він.

На думку експерта, Захід може погодитися подовжити дипломатичне врегулювання.

"ЄС та США можуть офіційно ухвалити ідею продовження мінського процесу. Нехай далі вирішується. Ніби потім Росія щось виконає. Узгодження врегулювання кризи на Донбасі потребує не відтягування, а інтенсифікації впливу на агресора. Без рішучих дій конфлікт може продовжуватись не тільки наступного року. Бо Путін ще не починав нічого робити. Затишшя в зоні АТО спостерігаємо, але може в будь-який момент спалахнути з новою силою. На це не варто зважати. Процес роззброєння, узгодження місцевих виборів повинні вже розпочати, але це не у інтересах Росії. Реальна ймовірність продовження мінських переговорів дуже висока",- констатував Олещук.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що всі домовленості щодо Донбасу повинні бути виконані у 2015 році і попросив Леоніда Кучму відкликати заяву про ймовірне продовження мінського процесу у 2016 році. У Кремлі прогнозують розширення Мінських угод наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Олещук: Україні не вигідно затягувати мінський процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі