пʼятниця, 10 травня 2024 01:09

Окупантам заборонили доступ до користування Starlink в Україні

Окупантам заборонили доступ до користування Starlink в Україні
Пентагон заблокував Starlink для росіян в Україні. Фото: ВВС

Пентагон заборонив на полі бою у війні з Україною несанкціоновановане використання російськими військовими інтернет-терміналів Starlink, якими керує компанія SpaceX Ілона Маска.

США активно співпрацювали з урядом України та компанією SpaceX з метою протидії незаконному використанню Росією терміналів Starlink, розповів керівник відділу космічної політики Міністерства оборони США Джон Плам в інтерв'ю Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це глобальна проблема - термінали Starlink масово продають на чорному ринку

"Станом на зараз ми успішно протидіємо російському використанню, але я впевнений, що Росія продовжить намагатися знайти способи використовувати Starlink та інші комерційні системи зв'язку", - додав він.

Плам відмовився уточнити, які тактики, методи або процедури використовуються для припинення використання Росією терміналів Starlink. Але запевнив, що йдеться про "хороші рішення", які знайшли спільно зі Starlink та Україною.

Українські військові звернули увагу, що росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях.

Пізніше цю інформацію підтвердили в українській військовій розвідці, де заявили, що РФ закуповує термінали в арабських країнах.

Демократи Палати представників США почали розслідування щодо компанії SpaceX, щоб з'ясувати, чи вжила вона належних заходів для запобігання використанню Росією супутникового інтернет-сервісу Starlink у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Окупантам заборонили доступ до користування Starlink в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі