четвер, 05 лютого 2009 18:54

Огризко поскаржився ЄС на Росію

Огризко поскаржився ЄС на Росію
Засідання Україна - ЄС у форматі "трійки" за сприяння Чехії, яка в даний час головує в Євросоюзі, відбулося в четвер в Празі.

"Ми обговорили кілька важливих тем, включаючи зовнішньополітичну ініціативу ЄС "Східне партнерство", наслідки світової фінансової кризи і російсько-українська газова криза", - заявив міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг.

"Ми підкреслили важливість недопущення того, щоб ЄС і його партнери ставали заручниками двосторонніх суперечок. Життєздатне партнерство повинно грунтуватися на надійності та довірі", - зазначив він, додавши, що" мета зустрічі полягала не в тому, щоб давати поради Росії й Україні, однак очевидно, що у всьому світі газ і нафта є не тільки комерційними питаннями, але й питанням сили", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Глава МЗС України Володимир Огризко, у свою чергу, зазначив, що рішення зупинити поставки газу Євросоюзу було прийнято не Києвом, і поклав відповідальність за зрив постачань на Росію. "Ми можемо тільки поставляти газ, якщо він є в трубі. Ми також стали заручниками газового питання, і в наших інтересах об"єднання з ЄС для створення прозорої системи поставок", - сказав глава українського МЗС.

На фоні цього член Європейської комісії, відповідальної за зовнішні відносини, Беніта Ферреро-Вальднер вказала Києву на необхідність продовжувати великомасштабну реформу в галузі юстиції, а також посилити боротьбу з корупцією.

"Україні потрібно не тільки приймати закони, а й втілювати їх в життя", - сказала вона, додавши, що "2009 рік повинен стати роком перетворення теорії в практику".

Ферреро-Вальднер також зазначила, що на зустрічі обговорювалося питання про скасування віз з Україною, однак відмовилася визначити терміни, коли це може статися. Огризко, у свою чергу, заявив, що Україна сподівається на те, що це відбудеться до 2012 року.
Зараз ви читаєте новину «Огризко поскаржився ЄС на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі