четвер, 14 січня 2021 16:34

Офіс президента заявляє про зміцнення гривні

Офіс президента заявляє про зміцнення гривні
В ОП кажуть про курс гривні щодо долара цього року буде від 27 до 29, 5. Фото: @NationalBankOfUkraine

Посилений карантин з 8 до 24 січня суттєво не вплине на курс гривні до долара, адже багато підприємств продовжують працювати, а кон'юнктура на зовнішніх ринках сприяє притоку валюти в країн. Про це повідомляє сайт президента.

Обмежувальні заходи в основному стосуються діяльності у сфері послуг, але промислові та аграрні підприємства продовжують працювати. Також працює банківська система. Тому карантин не здійснить суттєвого впливу на курс валют, йдеться у повідомленні.

За прогнозами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, 2021 року курс гривні може становити 28,6 грн за $1 А експерти очікують, що курс гривні в поточному році коливатиметься в межах 27-29,5 грн за $1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні бізнес штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів

На курс валюти в Україні впливає низка чинників.

По-перше, це стан зовнішніх ринків, який активно покращується. Зокрема зростають ціни на ті групи товарів, які експортує Україна: метали й сільськогосподарська продукція. Це означає, що українські експортери почнуть завозити в країну більше валютної виручки. А додаткова пропозиція валюти на ринку створюватиме тиск на іноземні валюти та сприятиме зміцненню гривні.

По-друге, приплив валюти в Україну збільшується завдяки кредитному ресурсу. Це можна простежити по зростанню міжнародних резервів України, які найбільші за останні 10 років.

Цьогоріч Міністерство фінансів залучило на 2 аукціонах з розміщення ОВДП понад 17 млрд грн. Частина з них була номінована у валюті. Це означає, що частина покупців для придбання ОВДП заводили в країну валюту і конвертували її у гривню.

Так створюються підстави для зміцнення національної валюти, повідомляє сайт президента.

В Україні з 8 січня почався локдаун або "карантин зимових канікул". Триватиме він до 24 січня включно.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента заявляє про зміцнення гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі