пʼятниця, 10 травня 2019 08:20

Одна з фракцій підтримала пропозицію Зеленського щодо інавгурації

Одна з фракцій підтримала пропозицію Зеленського щодо інавгурації
Фракція "Самопомочі" у парламенті має 25 депутатів. Фото: uapress.info

Фракція "Самопомочі" підтримує запропоновану Володимиром Зеленським дату його інавгурації - 19 травня.

Про це заявив лідер політсили Андрій Садовий, передає "Громадське".

"Якщо Зеленський хоче приступити до своєї роботи 17, 19 травня — welcome, іди і роби. Чим скоріше, тим краще. Тому що він має сьогодні великий рівень довіри, якщо він цей рівень довіри почне спалювати для проведення реформ — молодець, тоді буде успіх", — сказав Садовий.

Він переконаний, що завдяки великій підтримці населення Зеленський може "примусити" парламент проголосувати за зняття недоторканності та зміну Виборчого кодексу. В інакшому випадку Раду потрібно розпустити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розписали сценарій, якщо Рада не зможе визначити дату інавгурації

Після зустрічі з керівниками фракцій і груп Володимир Зеленський повідомив, що Верховна Рада 14 травня призначить дату його інавгурації. Переможець виборів пропонує провести її 19 травня. Тоді він зможе розпустити Верховну Раду - за законом має право зробити це до 27 травня.

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розкритикував вибір 19 травня.

У Верховній Раді зареєстрували кілька постанов про проведення урочистого засідання, присвяченого складенню присяги новообраним президентом. Для інавгурації пропонують дати 19, 20 і 28 травня.

Зараз ви читаєте новину «Одна з фракцій підтримала пропозицію Зеленського щодо інавгурації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі