пʼятниця, 30 березня 2012 18:40

ОБСЄ готова допомогти Україні провести прозорі і чесні вибори

"Маемо надію, що парламентські вибори в Україні восени цього року відбудуться демократично. Все в руках українських виборців", - заявив сьогодні керівник Бюро демократичих інституцій і прав людини ОБСЄ Янез Ленарчич, виступаючи на відкритті українсько-польської конференції "Парламентські вибори 2012 року в Україні: чи стануть вони кроком до Європи?"

Він відзначив, що президентські вибори 2010 року відбулися транспарентно і чесно, і їх результати були безумовно визнані міжнародними спостерігачами. Сьогодні Україна з випередженням часу надіслала офіційні запрошення міжнародним інституціям, сподіваючись на їх участь у процесі контролю за виборами, і це надзвичайно важливий момент, що вселяє надію на те, що українська влада зацікавлена у проведенні справді прозорого виборчого процесу.

"Ми розуміємо складність політичних процесів в Україні. Ми пам'ятаемо про претензії до української влади щодо вибірковості правосуддя. Але ми свідомі того, що українські виборці повинні мати право на волевиявлення. Ми маємо надію, що Україна після виборів наблизитися до демократії", - сказав Я.Ленарчич.

Конференція "Парламентські вибори 2012 року в Україні: чи стануть вони кроком до Європи?" відбувається у Варшаві за ініціативою Інституту української політики, Фонду "Українська політика" та Студіуму східноєвропейських досліджень Варшавського університету. В роботі конференції взяли участь українські та польські політики, експерти, громадські діячі, науковці.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ готова допомогти Україні провести прозорі і чесні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі