вівторок, 26 лютого 2019 13:40

Оборонний скандал: друг Порошенка призупиняє свої повноваження в РНБО

Оборонний скандал: друг Порошенка призупиняє свої повноваження в РНБО
Друг президента Петра Порошенка, колишній президент корпорації "Богдан" Олег Гладковський призупиняє керівні повноваження в РНБО.

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і воборони Олег Гладковський призупиняє свої повноваження на період розслідування журналістського матеріалу про закупівлі в армії.

"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до головної військової прокуратури, і до НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству", - йдеться в його заяві, яку поширив "Інтерфакс-Україна"

"На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся із проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - йдеться в заяві Гладковского.

Водночас президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків на час розслідування. Про це повідомив його речник Святослав Цеголко.

"Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого", – написав Цеголко у Facebook.

Порошенко призначив Гладковського першим заступником секретаря РНБО у лютому 2015 року. До цього він керував корпорацією "Богдан". Частку власності корпорації Порошенко свого часу передав Гладковському, який мав прізвище Свинарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це є просто кабздець" - у Авакова прокоментували оборонний скандал оточення Порошенка

Раніше журналісти "Bihus.info" у своєму розслідуванні заявили, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, друга президента Петра Порошенка Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Зараз ви читаєте новину «Оборонний скандал: друг Порошенка призупиняє свої повноваження в РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі