понеділок, 29 січня 2024 18:37

"Обламає зуби" - Кулеба відповів угорському ультраправому

"Обламає зуби" - Кулеба відповів угорському ультраправому
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів на заяви угорського ультраправого. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ультраправі угорські політики, які заявили що "претендують" на Закарпаття, "обламають зуби".

Кулеба подякував Будапешту за офіційну позицію з підтримки територіальної цілісності України. Про це український міністр сказав на брифінгу з угорським колегою Петером Сійярто, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми розуміємо, що не всім хочеться, щоб між Україною та Угорщиною були гарні стосунки. Але якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють такі заяви, обламають їх тим більше", - заявив Кулеба.

"І ще раз у цьому контексті хочу подякувати Петеру за висловлення чіткої позиції уряду Угорщини", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина зробила важливу заяву про Україну

"Війна триває майже два роки: ми виступаємо за територіальну цілісність і суверенітет України. Ми хочемо, щоб наші сусіди мали мир", - сказав Сійярто на брифінгу.

Сьогодні Кулеба і Сійярто зустрілися в Ужгороді.

Метою візиту угорського міністра є нормалізація двосторонніх відносин між державами, повідомив Офіс президента України.

Минулого тижня керівник угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі заявив, що "якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття".

Зараз ви читаєте новину «"Обламає зуби" - Кулеба відповів угорському ультраправому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі