середа, 21 січня 2009 10:28

Обаму порівняли з Ющенком

Обаму порівняли з Ющенком
Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама нагадує Віктора Ющенка зразка 2004 року.

Про це під час прес-конференції в "Обозревателе" розповів науковий директор Інституту Євроатлантичної співпраці Олександр Сушко.

За словами експерта, очікування, що покладаються на Обаму, схожі з тими, які покладалися на кандидата в президенти України Віктора Ющенка.

"Після восьми років досить непопулярного правління Джорджа Буша-молодшого, що завершилося найнижчими в США рейтингами підтримки, перемогу одержав молодий, нетиповий у багатьох відношеннях кандидат" - наголошує Сушко.

"Великий кредит довіри", виданий новому президентові США, "дуже нагадує ситуацію в Україні з приходом до влади Віктора Ющенка", - заявив Олександр Сушко.

Як розвиватимуться події надалі, поки передбачити складно. Чи буде це новий прорив чи "суцільне розчарування"? За словами експерта, "якщо впродовж одного-двох років Президент США не зможе суттєво змінити ситуацію на краще" або хоча б поліпшити деякі моменти економічного, соціального життя та іміджу США у світі, американське суспільство чекає розчарування, схоже з розчаруванням суспільства українського.

У будь-якому випадку, день інавгурації Барака Обами, - Олександр Сушко називає днем, що починає "новий відлік дуже важливого етапу в американській історії".

Зараз ви читаєте новину «Обаму порівняли з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі