пʼятниця, 04 квітня 2014 10:57

Обама: США підтримують Україну та продовжать ізоляцію Росії

Обама: США підтримують Україну та продовжать ізоляцію Росії
Фото: AP

Президент Барак Обама запросив лідерів Конгресу в Білий дім, щоб обговорити з ними кризу в Україні.

Їх розмова відбулася на тлі відсутності прогресу в спробах дипломатичного врегулювання ситуації.

Через тиждень після свого європейського турне, в якому основне місце займало обговорення можливих шляхів реагування на російську анексію Криму, Обама зустрівся з лідерами демократів і республіканців в обох палатах Конгресу.

У п'ятницю 28 березня Обама провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього держсекретар США Джон Керрі обговорив шляхи дипломатичного врегулювання конфлікту з його російським колегою Сергієм Лавровим. Але поки ніякого плану врегулювання ситуації не з'явилося , і немає ніяких ознак , що Росія готова послабити хватку , в яку вона взяла Крим , пояснивши це необхідністю захисту російських жителів регіону.

Обама заявив законодавцям, що США будуть і далі очолювати глобальні зусилля з підтримки України та ізоляції Росії у зв'язку з порушенням нею суверенітету України.

Разом з тим представник Білого дому повідомив, що США не будуть брати участі в обговореннях майбутнього України без участі українців і що російська влада повинна визнати те, що Україна є суверенною країною . Прес-секретар Білого дому Джей Карні сказав, що забезпечення енергетичної незалежності не тільки України, але і всієї Європи, є пріоритетом американської адміністрації та її союзників. "Ми відкидаємо спробу використовувати ціни на газ як засоби примусу", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Обама: США підтримують Україну та продовжать ізоляцію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі