вівторок, 16 липня 2024 17:34

Спецтема: Війна Росії проти України

NYT зібрав цитати обраного Трампом віце-президента, якому байдуже на Україну

NYT зібрав цитати обраного Трампом віце-президента, якому байдуже на Україну
Плани Дональда Трампа призначити своїм віце-президентом сенатора Джеймса Ді Венса посилило сумніви щодо подальшої підтримки США України. Фото: Getty Images

Плани Дональда Трампа призначити своїм віце-президентом сенатора Джеймса Ді Венса посилили сумніви щодо подальшої підтримки США України в разі зміни влади в Білому домі.

Ці сумніви базуються на минулих заявах самого ж Венса. Про це пише The New York Times,

"Мені насправді байдуже, що станеться з Україною так чи інакше", - казав Венс в одному з інтерв'ю у 2022 році.

Потенційний віце-президент США був одним із найгучніших голосів Конгресу, які виступали проти американської допомоги Україні. Венс стверджував, що американська підтримка України є невиправдано дорогою, і назвав повернення ЗСУ до кордонів 1991 року "фантастичним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти США

На думку Венса, Україна повинна припинити наступальні маневри у війні з Росією та розпочати переговори про врегулювання, оскільки Захід ніколи не зможе виробити достатньо зброї, щоб перемога стала можливою.

"Найфундаментальніше питання: скільки Україні потрібно і скільки ми можемо забезпечити? Пан Байден припускає, що додаткові 60 мільярдів доларів означають різницю між перемогою та поразкою у великій війні між Росією та Україною. Це теж неправильно. По суті, нам не вистачає потужностей для виробництва такої кількості зброї, яку Україна потребує від нас, щоб виграти війну", - казав Венс у квітні 2024 року.

Україна готова співпрацювати з будь-якою політичною силою у Сполучених Штатах Америки, зокрема Республіканською партією в разі її приходу до влади.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції.

Україна розвиватиме відносини зі США незалежно від результатів прийдешніх виборів президента і Конгресу, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «NYT зібрав цитати обраного Трампом віце-президента, якому байдуже на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі