пʼятниця, 28 жовтня 2011 16:02

"Нунсівець" пропонує відправити генконсула РФ до психіатричної лікарні

"Нунсівець" пропонує відправити генконсула РФ до психіатричної лікарні

Заяви представників Росії щодо того, що українська мова у Криму загрожує життю населення є абсолютним абсурдом та ознакою психічної хвороби.

Так народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор прокоментував Gazeta.ua заяву генконсула РФ у Сімферополі щодо того, що українська мова у АРК загрожує життю населення, тому треба розширювати права російської.

"Автора такої заяви треба відправляти на лікування у психіатричну лікарню. Бо, знаючи в якому стані державна українська мова у Криму, говорити, що українська мова заважає комусь жити — це справді треба бути не зовсім адекватною людиною. Це суцільний абсурд", - переконаний нардеп.

Кендзьор переконаний, що держава має офіційно реагувати на подібні заяви, оскільки це є втручанням у внутрішні справи країни.

"На такі речі, звісно, повинна реагувати українська влада, але на жаль ми знаємо, яка сьогоднішня влада. Її представники так само як інваліди розмовляють українською мовою, тому немає чому дивуватися", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вираз "на Україні" відповідає нормам російської мови - Медведєв

На думку нардепа, перш за все, Міністерство закордонних справ мало б відправити ноту Росії. Водночас, осіб, які дозволяють собі такі висловлювання та ідеї, необхідно було б оголосити персонами нон грата та вислати за межі української держави.

Кендзьор переконаний: "Процес русифікації не зупиняється, а останнім часом, з приходом нової влади, він посилюється. І тут включилися в роботу і російська православна церква, і російські політики, і московська агентура, і п'ята московська колона в Україні, і представники київської московської православної церкви — всі в унісон працюють для того, щоб творити єдиний "русский мир" і знищувати все українське".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко побачив, як державна російська мова об'єднає Україну

Україну можна нищити тільки через такі фактори як мова, запевняє "нунсівець". "Бо окупант, який заходить і захоплює якусь територію, якусь державу, він у першу чергу бореться з мовою, національною церквою і з національною освітою. Це три фактори, які кожен окупант уже засвоїв. Це класичні три підходи, якими нищиться і асимілюється та територія, яку зайняв окупант. І нащадки тих кремлівських більшовицьких окупантів ці зусилля застосовують і сьогодні", - наголосив він.

"Я абсолютно переконаний, що не вдалося це зробити за 70 років, то і сьогоднішні потуги русифікаторів не дадуть того результату, на який вони розраховують", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" пропонує відправити генконсула РФ до психіатричної лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі