пʼятниця, 19 серпня 2011 20:33

Московський патріархат УПЦ: "В Україні посилився тиск на російську мову"

Московський патріархат УПЦ: "В Україні посилився тиск на російську мову"

Глава прес-служби Української православної церкви (МП) Василь Анісімов констатував загострення проблеми російської мови за нинішньої влади України.

"Сьогодні видавлювання російської мови триває. Зустрів недавно одного підприємця, він каже, що цілий день якісь платіжки перекладав на українську. Раніше можна було і російською, а тепер - не можна", - заявив Анісімов.

Він повідомив, що цієї весни на філософському факультеті Київського університету проходила конференція, присвячена спадщині киянина, російського богослова і філософа отця Сергія Булгакова. Всі без винятку доповіді були українською.

"Виявляється, раніше, при Ющенку, можна було і російською, а тепер - не можна. Питаю, чому не можна, може, Конституція забороняє? Конституція не забороняє, але от є якесь розпорядження, і з цим" тепер строго ". Так що, незважаючи на всі запевнення Януковича, Азарова, Табачника, російська мова видавлювали і продовжують видавлювати ", - заявив глава прес-служби УПЦ МП.

Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат УПЦ: "В Україні посилився тиск на російську мову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі