четвер, 10 лютого 2011 15:21

У Центрі оцінювання якості освіти розповіли, навіщо абітурієнтам російська мова

У Центрі оцінювання якості освіти розповіли, навіщо абітурієнтам російська мова

Перелік предметів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) цього року розширився - додали російську мову. Дані свідчать, що це було правильне рішення.

Про це на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

Вона повідомила, що на сьогодні 2% абітурієнтів бажають складати російську мову. Зайцева уточнила, що ці дані не остаточні, адже кількість бажаючих взяти участь у ЗНО становить лише 40% від очікуваної.

"Окремий тест з російської потрібний, якщо людина вступає на спеціальність "російська мова і англійська мова" або "російська мова і зарубіжна література" у відповідних філологічних факультетах. Такі спеціальності ще зберігалися у вузах. І тестування з цього предмету вимагають деякі навчальні заклади. Якщо б не було такого переліку обов'язкових предметів при вступі у певні вузи, ніхто б цього тестування не проводив", - зазначила голова центру.

Вона повідомила, що мовами національних меншин - російською, угорською, польською, румунською, молдовською, кримсько-татарською - проходять тестування чверть абітурієнтів. Тести з української мови і літератури, іноземних мов і з російської не перекладають.

"Загалом кількість бажаючих складати тести з іноземної знизилася на 5%. Утім, збільшився показник тих, хто хоче пройти тестування з математики, фізики, хімії і біології. З української мови і літератури, тобто обов'язкового предмету, й історії такі ж показники, як і минулого року", - зазначила Зайцева.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Центрі оцінювання якості освіти розповіли, навіщо абітурієнтам російська мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі