вівторок, 13 вересня 2011 12:36

Ківалов заради російської мови хоче змінити Конституцію

Ківалов заради російської мови хоче змінити Конституцію

Народний депутат України від Партії регіонів, член Вищої ради юстиції Сергій Ківалов вважає, що в Конституцію України необхідно внести зміни, де прописати російську мову другою державною.

Про це він заявив в коментарі "Главкому".

Зокрема, Ківалов навіть не став приховувати, що сенс в ухваленні законопроекту про основи мовної політики є тільки перед виборами. "Я думаю, що закон про основи мовної політики треба приймати до парламентських виборів. Якщо ще почекати, то його взагалі не потрібно було вносити на розгляд до парламенту. Документ має бути прийнято найближчим часом", - сказав нардеп.

При цьому на запитання про те, що в очах журналістів його законодавча ініціатива виглядає як передвиборний піар, він сказав, що для цього занадто рано. "До виборів ще довго, більше року. Якби це було за місяць до голосування або за два, тоді мені можна було ставити таке запитання", - запевнив Ківалов.

Водночас він додав:"Я вважаю, що стосовно мовної політики це найбільш вдалий проект закону. А якщо говорити про перспективу, то потрібно змінювати Конституцію і другою державною мовою проголошувати російську".

Нагадаємо, 26 серпня "регіонали" Ківалов і Вадим Колесніченко зареєстрували у Верховній Раді "вдосконалену" версію мовного законопроекту, в якому ПР знову намагається протягнути стару ідею узаконеного регіонального статусу російської.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов заради російської мови хоче змінити Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі