пʼятниця, 22 лютого 2008 09:54

НУНС взяла курс на зближення з Литвином

Фракція "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді розраховує на входження Блоку Литвина в парламентську коаліцію.

Про це лідер фракції В"ячеслав Кириленко заявив журналістам у Полтаві 21 лютого.

З його слів, партія "Народний Союз Наша Україна" і фракція НУНС взяли курс на зближення з політичною силою Володимира Литвина в парламенті, щоб відстояти позиції коаліції.

"Ми готові формалізувати відносини із Блоком Литвина. Це передбачає узяття на себе певних політичних зобов"язань, зрозумілих виборцям", - зазначив Кириленко.

З його слів, зараз, через блокування опозицією засідань Ради, неможливо вирішити пакет важливих законопроектів.

"Ми висловлюємо свою готовність до поглибленого співробітництва із Блоком Литвина. У парламенті це буде на користь для вирішення важливих питань", - сказав він.

На думку Кириленка, блокування опозицією засідань Ради насправді має на меті переформатувати коаліцію в Раді, домогтися відставки голови Ради Арсенія Яценюка й Кабміну.

"Партія регіонів улаштувала цирк із кульками в парламенті, і, прикриваючись темою НАТО, блокують трибуну, не даючи можливості прийняти коаліції важливі законопроекти", - зазначив він.

14 лютого голова фракції Блоку Литвина Володимир Литвин заявив, що виступає за переформатування коаліції НУНС і Блоку Юлії Тимошенко в парламенті, натякнувши при цьому, що його блок не має наміру входити до складу вже створеної коаліції.

З 18 січня опозиція стала блокувати засідання Верховної Ради, одним з вимог опозиції є прийняття постанови про обов"язковість проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Керівник фракції Партії регіонів у Верховній Раді, лідер опозиції Віктор Янукович допускає, що коаліція зможе змінити свій формат.

Кириленко при цьому стверджує, що його політична сила не може прийняти рішення про зміну формату коаліції, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «НУНС взяла курс на зближення з Литвином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі