четвер, 11 серпня 2022 21:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Норвегія оголосила нову допомогу в боротьбі з РФ

Норвегія оголосила нову допомогу в боротьбі з РФ
Норвегія допоможе у навчаннях для ЗСУ. Фото: pixabay.com

До програми тренувань військовослужбовців Збройних сил України у Великій Британії приєднаються військові інструктори з Норвегії.

Українські сили гостро потребують додаткової підготовки і навчання. Про це заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам, повідомляє NRK.

"Норвегія позитивно ставиться до британської ініціативи щодо навчання українських солдатів у Великій Британії. Ми братимемо участь з інструкторами для цієї базової підготовки солдатів, як і деякі інші країни", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні додаткові "Гепарди" і не тільки

Цього тижня низка країн зібрались у Копенгагені на донорську конференцію, щоб доповнити співпрацю у "Контактній групі з оборони України".

У конференції беруть участь представники оборонних відомств 23 країн, зокрема – міністр оборони України Олексій Резніков.

Україні треба надавати більше озброєння. Паралельно потрібно зупинити потік експорту в РФ, сказав президент Володимир Зеленський на конференції союзників України з країн Північної Європи.

Україна очікує від оборонної конференції продовження допомоги, заявив Резніков.

Конференція в Копенгагені стане продовженням і розширенням формату "Рамштайн", заявили в Міноборони Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія оголосила нову допомогу в боротьбі з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі