понеділок, 07 жовтня 2019 22:13

Ніякого "особливого статусу" Донбасу, Путін - ворог: Зеленському нагадали слова піврічної давнини

Ніякого "особливого статусу" Донбасу, Путін - ворог: Зеленському нагадали слова піврічної давнини
Ніякого "особливого статусу" Донбасу, казав Зеленський у квітні.

Перед виборами президента Володимир Зеленський заявляв, що проти "особливого статусу" Донбасу й амністії бойовиків. Про це він казав журналістам в інтерв'ю у квітні.

На запитання журналіста "РБК-Україна": "Для вас особисто Путін ворог?" Зеленський відповів: "Звичайно".

- Чи підпишите ви закон про амністію бойовиків?

- Ні.

- Чи повинен бути у Донбасу "особливий статус"?

- Я вважаю, що ні... Тут нам допоможе інформаційна війна.

Про інтерв'ю нагадали ведучі телепрограми "Агенція медійної безпеки".

"Він взагалі веде інформаційну війну? - запитує журналіст Тетяна Микитенко. - Проблема у тому, що ніхто не розумів, що відбувається, що це за "формула Штайнмаєра". Ніхто не давав ніяких роз'яснень. Отримали роз'яснення на прес-конференції президента уже у вівторок, після того, як всім стало відомо, що "формулу" підписали. А як же "треба говорити народу", "треба нічого не робити без роз'яснень для народу"?".

"Зеленський сам собі суперечить, якщо взяти слова, які він говорив до президенства, тепер - після президенства. І ми абсолютно не бачимо жодної комунікації із цього приводу. Нам ніхто нічого не пояснює. Ні Мендель, ні команда Зеленського. Вони починають говорити вже після того, як щось стається", - зауважила телеведуча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не усвідомлює трагічності, в якій перебуває - Безсмертний

1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджує "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі.

За так званою "формулою Штайнмаєра" окуповані території мають отримати тимчасовий "особливий статус" у день проведення місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори, Верховна Рада ніби-то має закріпити цей "статус" на постійній основі.

Наступного дня у Києві на майдані Незалежності пройшла акція протесту проти підписання Україною "формули Штайнмаєра". Аналогічні акції відбулися і в низці інших міст.

Зараз ви читаєте новину «Ніякого "особливого статусу" Донбасу, Путін - ворог: Зеленському нагадали слова піврічної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі