пʼятниця, 03 січня 2020 10:58

"Нісенітниця" — ексміністр Швеції про "возз'єднання Криму з Росією"

"Нісенітниця" — ексміністр Швеції про "возз'єднання Криму з Росією"
"Це було очевидне кричуще порушення міжнародного права", – Більдт. ФОТО: МЗС Швеції

Ексміністр закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав "нісенітницею" заяву міністерства закордонних справ Росії про "возз'єднання Криму з Росією після перевороту в Києві".

Таку заяву він зробив у Twitter.

"Нісенітниця. У Києві, звісно, не було ніякого збройного перевороту – лише поразка і крах корумпованого президента. А сам Путін говорив про те, як він послав свої війська, щоб захопити Крим. Це було очевидне кричуще порушення міжнародного права".

У своєму наступному твіті він вказав, що професійність російського бізнесу пропаганди "не надто вражає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія формує в Криму радянських громадян — представник Зеленського

1 січня міністерство закордонних справ Росії у своєму Twitter заявило, що "проголошення незалежності Республіки Крим і її об'єднання з Росією були законним виявом права народу Криму на самовизначення після збройного перевороту з іноземною підтримкою в Україні".

Від початку 2014-го Росія, всупереч міжнародному праву, вдерлася на територію України. У березні 2014-го анексувала Крим. На території Донбасу розпочала військові дії, окупувавши частину Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «"Нісенітниця" — ексміністр Швеції про "возз'єднання Криму з Росією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі