вівторок, 16 липня 2024 01:52

Німеччина збирається розмістити на своїй території зброю США: будуть відповідати на погрози РФ

Німеччина збирається розмістити на своїй території зброю США: будуть відповідати на погрози РФ
У Німеччині відповіли на погрози РФ. Фото: Укрінформ

Рішення США розмістити в Німеччині ракети великої та середньої дальності має на меті стримування агресії Росії.

Там взяли до уваги чергові погрози Кремля і речника російського диктатора Володимира Путіна Дмитра Пєскова. Однак у них немає нічого нового, заявив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, повідомляє "Укрінформ".

Він заявив, що такі заяви необхідно завжди сприймати серйозно. При цьому наразі не можливо обговорювати можливі ініціативи із роззброєння з російською стороною.

"Росія поводиться набагато агресивніше зі своїми сусідами, ніж раніше", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина не скасувала обмеження щодо атак по російській території - речник федерального уряду

Рішення США розмістити у 2026 році зброю великої дальності в Німеччині пов'язане саме з тим, що змінилася безпекова ситуація. А Росія кілька років тому вийшло з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

"Тому експерти з безпеки сходяться у думці про необхідність неядерної компоненти стримування у центрі Європи, зокрема в Німеччині", - сказав Гебештрайт.

Берлін веде перемовини з Великою Британією, Францією, Італією та іншими країнами щодо розробки зброї, і поки Європа розроблятиме власну зброю, що потребує часу.

США вирішили паралельно з 2026 року розмістити деякі зі своїх систем. Уряд ФРН вітає таке рішення, пояснив Гебештрайт.

Німецька армія разом із союзниками по НАТО розробляє схему перекидання військових на схід Європи у разі ймовірної війни з Росією.

У разі агресії з боку Москви через Німеччину протягом 3-6 місяців необхідно буде перекинути до 800 тис. солдатів Альянсу і понад 200 тис. одиниць техніки, йдеться у секретному документі Бундесверу.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина збирається розмістити на своїй території зброю США: будуть відповідати на погрози РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі