четвер, 04 квітня 2024 16:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина терміново розпочинає пошук у світі батарей Patriot для України

Німеччина терміново розпочинає пошук у світі батарей Patriot для України
Міністерка закордонник справ Німеччини Анналена Бербок і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: mfa.gov.ua

Німеччина ініціює аналіз усіх наявних, не лише у союзників, а у й у світі батарей Patriot та інших систем протиповітряної оборони та що можна зробити, щоб їх доставили до України.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомили "Суспільне".

"Німеччина, як голова коаліції протиповітряної оборони, ініціює зараз негайно аналіз всіх наявних, не лише у союзників, але взагалі у світі, батарей Patriot та інших систем ППО. А також, що можна зробити, які комбінації збудувати, щоб ці батареї були доставлені в Україну", - сказав український міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Харків - загинули рятувальники

"Потрібно занурити колег у сувору реальність жителів Харкова, Одеси, Львова", - сказав Кулеба.

Перед засіданням Ради Україна - НАТО міністр заявив, що його головним меседжем на заході на рівні голів МЗС стануть комплекси Patriot.

Україні потрібні далекобійні ракети, артилерія і системи протиповітряної оборони, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина терміново розпочинає пошук у світі батарей Patriot для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі