пʼятниця, 13 квітня 2007 11:10

Німеччина порадила Росії не втручатися у стосунки Януковича і Ющенка

У Міністерстві закордонних справ Німеччини на даний час не бачать потреби у іноземному посередництві для врегулювання політичної кризи в Україні.

Про це "Німецькій хвилі " заявив статс-міністр зовнішньополітичного відомства ФРН Гернот Ерлер.

За його словами, на Заході з полегшенням сприймають той факт, що акції протесту в Україні проходять мирно, й ситуація залишається стабільною. За нинішніх умов, зауважив дипломат, іноземне посередництво немає сенсу.

"На даний момент ми не бачимо в цьому потреби. Адже поки діалог між обома таборами триває, і від обох сторін надходять сигнали про готовність до гнучкіших позицій", - каже він. Ерлер сподівається, що цей діалог буде продовжено.

Він також зауважив, що ЄС і Німеччина в майбутньому готові стати посередниками у врегулюванні кризи в Україні, якщо виникне необхідність. Поки ж, заявив німецький статс-міністр, жодній з країн, зокрема й Росії, не слід втручатися в українські події.

Ерлер підкреслив, що ЄС не може давати оцінку указу Президента України Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, оскільки це справа Конституційного Суду України.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина порадила Росії не втручатися у стосунки Януковича і Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі