середа, 07 травня 2014 22:20

"Ніяких ультиматумів Україна не прийме" - Тимошенко про заяву Путіна

"Ніяких ультиматумів Україна не прийме" - Тимошенко про заяву Путіна
Юлія Тимошенко Фото: elise.com.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що Україна не має наміру приймати ніяких ультиматумів з боку Росії, а умовами можливих переговорів вважає безумовне виконання домовленостей досягнутих в Женеві.

В ефірі програми Шустер-live в середу ввечері вона заявила, що сьогоднішня заява Володимира Путіна і його прес-секретаря свідчить про те, що "світові санкції проти Росії починають діяти і є досить чутливими для планів і амбіцій Путіна на території України".

"Це свідчить про те, що Путін починає відступати, шукати шлях як зберегти обличчя... Сьогодні нам категорично не можна приймати ніяких ультиматумів. Ми можемо переходити до переговорів але тільки у форматі чотирьох і тільки при виконанні їх Путіним трьох найважливіших умов: звільнення заручників... розблокування адміністративних приміщень, заблокованих спецслужбами Путіна і відведення російських військ від кордонів України", - заявила Тимошенко.

Вона підкреслила, що тільки після виконання цих домовленостей, досягнутих в Женеві, можна починати вести переговори.

"Ніяких ультиматум Україна не прийме. Ми сильніші вас, тому що наша позиція правильна, наші дії - це справа честі і гідності, і український народ знаходиться на своїй землі", - сказала Тимошенко.

Коментуючи заяви Путіна в середу, Тимошенко також заявила, що "президент Російської Федерації, який винен в агресії, слід не заяви робити чи підписувати якісь документи, Путіну слід, нарешті, зробити те, що повинен робити лідер 21-го століття - повернути Європі мир".

За словами Тимошенко, завдання України сьогодні, якщо Росія не буде вживати реальних кроків - "дочавлювати ситуацію до перемоги".

Зараз ви читаєте новину «"Ніяких ультиматумів Україна не прийме" - Тимошенко про заяву Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі