пʼятниця, 25 січня 2013 09:43

"Не може держава вести себе як грабіжник банків, бо довго не проіснує" - нардеп

"Не може держава вести себе як грабіжник банків, бо довго не проіснує" - нардеп
Сергій Пашинський. Фото: ukr.obozrevatel.com

Головна проблема України — це відсутність державних інституцій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський, говорячи про ситуацію навколо Юлії Тимошенко та видворенню з лікарні трьох жінок-нардепів .

"Ці речі, які вони (влада) зробили за минулий тиждень, вони не просто поза рамками закону, а поза рамками здорового глузду. А коли державою управляти поза рамками здорового глузду, то ця держава буде переживати колосальні кризові явища", - переконаний він.

Нардеп додав: "Питання не тільки в тому, що побили жінок-депутатів, порушили таку-то норму закону. Питання у повній деградації інститутів державної влади. Це набагато більша проблема, ніж сам факт побиття народних депутатів. Про що можна говорити, коли у нас людина, яка присягала на вірність України, яка носить майорський чи полковницький погони, одягає маску на обличчя, щоби її не впізнали, як ті злодії, які грабують банк. Коли у нас дебіли у генеральських пагонах з пенітенціарної служби, не дивлячись на пряму норму про те, що ув'язнені можуть вільно користуватися таксофоном, забороняють Тимошенко телефонувати і т.д., то це не просто порушення прав Тимошенко, чи Кужель, Денісової та Слюз, це проблема державних інституцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відмовляється бачитись зі своїм адвокатом - тюремники

"Не може держава вести себе як грабіжник банків. Така держава не має права на життя. І в історії не було ще випадків, коли такі держави довго існували", - наголосив він.

Пашинський також наголосив, що насправді влади як такої в Україні немає і в цьому вся проблема.

"У нас влада сьогодні носить одне прізвище — Янукович Віктор Федорович. Іде команда згори і чи погоджуються вони з нею, чи не погоджуються, треба виконувати. У нас немає такого, як раніше, щоби у парламенті обговорювалися якісь питання, хтось виступав за, хтось проти. Зараз є Чечетов і є в нього бланк, який йому спускають зверху. І там є плюсики, або мінусики. І неважливо, які закони там стоять. Є плюсик — він піднімає рукою і вони як мавпи швиденько натискають зелену кнопку. Оце така законодавча діяльність", - обурився нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ув'язнення Тимошенко не вигідне деяким "регіоналам" - експерт

Те саме, на думку парламентаря, стосується і судової діяльності. "Коли брата Пшонки призначають керувати вищою палатою кримінальних справ, а його рідний брат — генпрокурор, то як може брат судити брата? Це ж суд, він же судить не тільки обвинуваченого, а й генпрокуратуру, вивчає докази. Це ж профанація. У нас немає судової системи, немає правоохоронної системи. У нас довіра до судів — 4%. Це крапка. Це значить відсутні державні інституції", - наголосив Пашинський.

Зараз ви читаєте новину «"Не може держава вести себе як грабіжник банків, бо довго не проіснує" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі