понеділок, 16 листопада 2020 17:27

Назвали причину найнижчої за 10 років явки на виборах

Назвали причину найнижчої за 10 років явки на виборах
Люди телефонували на гарячу лінію і питали, чи проводяться в Україні вибори. Фото: Радіо Свобода

Карантин вихідного дня зірвав явку виборців у 2-му турі виборів мера в кількох містах, що проходили 15 листопада. Люди навіть не знали, чи відкриті виборчі дільниці.

Про це розповів на брифінгу глава Комітету виборців України Олексій Кошель, повідомляє "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розглянуть скасування карантину вихідного дня

"Вчора ми побачили безпрецедентно низьку явку на місцевих виборах. Вона стала не просто низька - це був обвал. Вона найнижча за останні 10 років. Головна проблема - це карантин вихідного дня. Багато виборців просто не зрозуміли, чи можна йти на вибори в умовах карантину вихідного дня", - пояснив Кошель.

На гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я надходили питання, чи проводяться вибори в зв'язку з "вихідним локдауном", зауважив він.

"Керівництво Міністерства охорони здоров'я акцентувало увагу на питаннях роботи ресторанів, кафе, спортивних установ тощо і жодним чином не згадало про більш як 1,6 мільйона людей, які могли брати участь у виборах 15 листопада".

15 листопада відбулося повторне голосування з виборів міських голів у 4 обласних центрах - Одесі, Сумах, Луцьку і Херсоні.

Явка у 2-му турі виборів мерів 15 листопада становила 24%, повідомила ЦВК.

З 14 листопада пройшли перші вихідні з жорстким карантином. Нові обмеження зачепили тільки суботу та неділю, майже все було зачинено, за винятком об'єктів критичної інфраструктури і громадського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину найнижчої за 10 років явки на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі