субота, 04 квітня 2020 16:53

Назвали "любих друзів" Зеленського

Назвали "любих друзів" Зеленського
Зеленський повторює шлях попередників.

Найближчими помічниками президента Володимира Зеленського є Сергій Шефір, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це сказав колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю "24 каналу"

Він розповів, що на його відставку могли вплинути ці три особи. Сам президент про відставку з ним не говорив.

"Ми не говорили ні перед звільненням, ні вже після. А єдине, що публічно почув – причини моєї відставки. Коли публічно це прокоментував, здається у поїздці до Полтави, що нібито не справився, якщо не справився, то ти не маєш право займати місце", – сказав ексгенпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пішов по допомогу до Порошенка і Вакарчука

За словами Рябошапки, є декілька причин відставки. Це падаючі рейтинги, справа "Приватбанку", тиск проросійських і не лише осіб, яким були невигідні розкриття справ Майдану, вбивства Катерини Гандзюк та нападів на Сергія Стерненка.

Ще однією причиною він назвав боротьбу у кулуарах, в якій найближчі до президента люди хотіли призначити свою людину на місце генпрокурора.

"Найближчі помічники його – Сергій Шефір і керівник Офісу Андрій Єрмак. Наскільки знаю, також частий гість Офісу президента – міністр внутрішніх справ. Можна говорити, що це три ключові, найближчі особи, які формують світогляд президента на події, які відбуваються як в Україні, так і за її межами", - сказав Рябошапка.

Він вказав на "проблему любих друзів".

"Чим це закінчилося для Ющенка. Така сама проблема може існувати і у нового президента. Власне, історія з Єрмаком і може бути таким прикладом", – сказав Рябошапка.

Корупцію й агресію Росії громадяни України вважають головними проблемами, які заважають розвитку країни.

Зараз ви читаєте новину «Назвали "любих друзів" Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі