четвер, 10 вересня 2009 09:18

Навколо депутатського готелю розгорівся скандал

Навколо депутатського готелю розгорівся скандал

Частина співробітників готелю "Київ" звернулися в регламентний комітет Верховної Ради з проханням допомогти звільнити директора готелю "Київ" Ларису Трофименко, пише "Дело".

Як пише видання, в листі, написаному на ім"я керівництво комітету, співробітники повідомляють про факти зловживань з боку Трофименко. Нібито вона незаконно виплачувала зарплату співробітникам, які насправді не працюють на підприємстві, тоді як інших примушує безпідставно звільнятися. Крім того, виходячи з тексту листа, Трофименко з порушенням законодавства купила техніку і ліжка по завищених цінах.

Регламентний комітет парламенту створив спеціальну комісію і повинен був винести свій вердикт. Проте, відзначає видання, напередодні Трофименко звернулася до ряду депутатів з проханням відкласти розгляд цього питання, і ті пішли їй назустріч.

"Я знайомий з історією питання в готелі "Київ", проте комісія ще не закінчила свою роботу і про які-небудь порушення говорити рано", - відзначив голова профільного комітету від Партії регіонів Олександр Єфремов. Його колега по комітету від БЮТ Валерій Камчатний, що входить до складу комісії, визнав, що проблеми в готелі усі в наявності. "Є певні порушення: наприклад, не виконувалася постанова про узгодження з нашим комітетом здачі об"єктів в оренду", - навів приклад Камчатний. Разом з тим він не зміг прокоментувати законність дій Трофименко по відношенню до своїх співробітників.

Крім того, пише видання, зараз готель перевіряють співробітники МВС і прокуратури. "Підставою для перевірки послужили взаємні звинувачення і звернення з обох боків - колективу готелю і керівництва", - повідомила глава прес-служби МВС Інна Кисіль.

У свою чергу, сама Трофименко заявила, що нікого не примушувала писати заяву про звільнення і не здійснювала ніяких закупівель. "Я жодної людини не змусила написати заяву, а навпаки, сплатила всім і відпуски, і лікарняні", - відзначила директор. Разом з тим вона відмовилася розкривати фінансові показники готелю.

Зараз ви читаєте новину «Навколо депутатського готелю розгорівся скандал ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі