Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 09:19

Депутатам дуже потрібні 97 млн грн: їм нічим платити за бензин та готелі

Депутатам дуже потрібні 97 млн грн: їм нічим платити за бензин та готелі

Міністерство фінансів в проекті держбюджету на 2010 рік пропонує виділити на утримання Верховної Ради 477 млн грн. Як пише Дело, це на 195 млн менше, ніж закладено в кошторисі на поточний рік.

Як повідомив заступник глави регламентного комітету парламенту Сергій Сас (БЮТ), грошей, що виділяються, вистачить лише на виплату заробітної плати народним депутатам і співробітникам апарату.

Глава профільного комітету Олександр Єфремов (Партія регіонів) додав: щоб проіснувати до кінця року, депутатам потрібно як мінімум 97 млн грн додатково.

"Інакше працівники апарату перестануть отримувати зарплату, депутати - гроші на відрядження, також ми не зможемо фінансувати їх проживання у готелі", - поскаржився Єфремов.

Щоб не допустити фінансового колапсу, керівництво парламенту звернулося з проханням до прем"єр-міністра виділити гроші зі стабілізаційного фонду. У випадку, якщо парламент не зуміє добитися збільшення фінансування, депутатам доведеться наступного року істотно скоротити штат співробітників апарату Верховної Ради, а у відрядження їздити за власний кошт.

"У нас цього року через дефіцит бюджету вже відпав привілей безкоштовного житла, ми перестали користуватися залами офіційних делегацій в аеропорту Бориспіль, у нас вже нічим платити за бензин", - нарікає член регламентного комітету Валерій Камчатний (БЮТ). Його соратник Лев Бірюк у зв"язку зі складнощами у фінансуванні пропонує оптимізувати апарат Верховної Ради і скоротити водіїв. "Якщо у нас нічим платити за бензин, навіщо утримувати водіїв, які не їздять?" - запитує він.

За словами Саса, складна ситуація з фінансуванням найвищого законодавчого органу виникла вперше за останні десять років. Він відзначив, що народні депутати вже "проїлі" всі ліміти.

"Окрім відсутності бензину, є заборгованість перед авіакомпаніями, росте борг за трансляцію засідань парламенту", - відзначив Сас.

За його словами, близько 10 млн грн на сьогоднішній день парламент заборговував готелю "Київ", в якій проживає частина депутатів. Ще 18 млн грн набігло з минулого року за капітальний ремонт будівлі парламентських комітетів на вулиці Садовій, 3.

У Кабміні про проблеми парламенту нічого не знають. "Якщо таке звернення буде, ми його розглянемо. Але я про нього вперше чую", - заявив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

Як вихід з ситуації він запропонував багатим депутатам узяти на утримання бідних. "Хай спроможні депутати скинуться і підтримають тих, у кого немає грошей", - з іронією сказав він Делу.

За матеріалом: Дело

Зараз ви читаєте новину «Депутатам дуже потрібні 97 млн грн: їм нічим платити за бензин та готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути