пʼятниця, 27 серпня 2021 06:32

НАТО відреагувало на створення "Кримської платформи"

НАТО відреагувало на створення "Кримської платформи"
НАТО прокоментувало створення "Кримської платформи". Фото: Слово і Діло

Парламентська асамблея НАТО схвалює створення "Кримської платформи".

Парламентська асамблея НАТО першою створила неформальну групу підтримки "Кримської платформи", яка стане важливим внеском у консолідацію зусиль міжнародної спільноти з метою протистояння агресивній політиці Росії та мілітаризації українського півострова, заявив Співголова Міжпарламентської ради Україна-НАТО (ЮНІК) Оярс Калніньш на зустрічі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком, Головою Постійної делегації Верховної Ради України в ПА НАТО Єгором Чернєвим, повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради.

Оярс Калніньш поділився позитивним досвідом проведення сесії ПА НАТО у Ризі, який може бути корисним Україні в контексті проведення запланованого на 2022 рік засідання Асамблеї в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія тиснула на учасників "Кримської платформи" - Зеленський

Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся в Києві 23 серпня. В ньому взяли участь представники 46 країн і міжнародних чи міждержавних організацій, крім самої України.

Ця ініціатива – міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму і сприяння деокупації півострова, а тим самим і зміцнення європейської й глобальної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «НАТО відреагувало на створення "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі