середа, 17 жовтня 2007 09:03

НАТО обіцяє присвятити Україні квітневий саміт, якщо буде швидкий уряд

НАТО може дати позитивну відповідь щодо приєднання України до плану дій щодо членства вже на квітневому саміті в Бухаресті, якщо демсили швидко сформують уряд.

Таку думку висловив радник президента Олег Рибачук по завершенню міжнародного форуму "Європа на роздоріжжі: порядок денний від Риги до Бухаресту", повідомляє прес-служба.

"У неформальних розмовах "представники НАТО та європейські високопосадовці відверто говорять про реальний шанс України стати темою саміту в Бухаресті", - зазначив Рибачук.

"Чи буде він використаний залежить від політичної волі, злагодженості дій та оперативності сил, які виграли парламентські вибори", – додав він.

Радник президента підкреслив, що приєднання до ПДЧ прискорить реформи у економічній, воєнній, безпековій та оборонно-промисловій галузях і стане позитивним сигналом для міжнародних інвесторів.

"Зрештою членство в НАТО практично гарантує інтеграцію України до ЄС, що є для нас стратегічним інтересом", – додав він.

Водночас Рибачук наголосив на важливості проведення якісної інформаційної кампанії щодо євроатлантичної інтеграції держави.

Щорічний євроатлантичний форум був присвячений обговоренню актуальних питань НАТО та формуванню порядку денного квітневого саміту в Бухаресті, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «НАТО обіцяє присвятити Україні квітневий саміт, якщо буде швидкий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі