середа, 12 березня 2008 14:21

НАТО обговорить з Росією приєднання України до ПДЧ

Генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер заявляє про можливість залучення Росії до обговорення приєднання України до Плану дій щодо членства в альянсі.

Про це він заявив в інтерв"ю польській газеті Gazeta Wyborcza, повідомляє Reuters.

"З боку Москви часто приходять зауваження з цього приводу. Ми серйозно ставимося до наших російських партнерів... Ми повинні залучити їх до обговорення", - сказав він.

Він також відзначив, що НАТО поки не вирішило, чи дозволити Україні і Грузії вступити у свої ряди на тлі жорсткої критики з Москви.

На питання, коли західний військовий альянс планує запропонувати Тбілісі і Києву план дій для вступу, Схеффер відповів: "Ми обговорюємо це питання".

Він також висловив очікування, що на самміті в квітні НАТО прийме рішення щодо планів США розмістити частину світової системи протиракетного захисту в Центральній Європі.

Можливе розміщення 10 перехоплювачів ракет у Польщі і радіолокаційного комплексу в Чехії вплине на безпеку Західної Європи, сказав він.

"Я сподіваюся, це буде закріплено (у документах), що ми розділяємо загрозу ракетного удару, оскільки американські спорудження є серйозною метою цієї погрози, і що НАТО грає в цьому головну роль".

Зараз ви читаєте новину «НАТО обговорить з Росією приєднання України до ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі