четвер, 10 квітня 2014 06:05

НАТО може направити в Східну Європу контингент військ

НАТО може направити в Східну Європу контингент військ
Фото: news.online.ua

Північноатлантичний альянс може направити в Східну Європу контингент військ для підтримки країн-членів НАТО у відповідь на російську військову загрозу у відношенні України. Про це повідомив головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Бридлав.

"Ми вивчаємо можливість застосування комплексу наземних, повітряних і морських заходів, які слугуватимуть гарантією для наших союзників на сході. Мені доручено представити рекомендації на цей рахунок до наступного тижня", - цитує офіцера Укрінформ.

За словами генерала, східноєвропейські члени НАТО відчувають себе під загрозою, і він не може виключити участі в розгортанні військ жодної армії, в тому числі Сполучених Штатів.

Нагадаємо, тиждень тому НАТО прийняв рішення зупинити всю "практичне військове і цивільне співробітництво з Росією з-за анексії Криму і продовження концентрації російських військ поблизу кордонів України. Москва ще 1 квітня заявила у відповідь, що Північноатлантичний альянс використовує риторику часів холодної війни.

У відповідь на це Кремль заявив про нездатність альянсу вирішувати мирним шляхом український криза.

Зараз ви читаєте новину «НАТО може направити в Східну Європу контингент військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі