вівторок, 12 квітня 2022 22:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступний - Путін: Медведчук у кайданках сколихнув мережі
30

12 квітня ввечері президент Володимир Зеленський опублікував фото підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичній організації нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Той сидів у формі ЗСУ і в наручниках.

Спецоперацію провела СБУ.

Медведчук маскувався у формі, повідомили згодом правоохоронці.

Майже місяць нардепа розшукували. Він втік з-під домашнього арешту.

Дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала з України в Білорусь 18 жовтня через пропускний пункт у Чернігівській області, повідомляли ЗМІ. Згодом з'явилася у Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи, блогери і Єгорова: активісти склали список колаборантів

Подію коментують користувачі Facebook, у соцмережах створюють фотоколажі. Gazeta.ua пропонує найцікавіше.

На одному з малюнків зобразили поета Василя Стуса, який дивиться на затриманого кума Путіна. 1980 року Стуса засудили до тюремного заслання. Тоді радянська влада призначала поету адвокатом Медведчука.

 

"Або цю консерву так і тримали на крайню потребу, або оперативно злапали - але цілком ймовірно, що Медведчук може стати предметом торгів з Путіним за Маріуполь - точніше, мабуть, за "Азов" і морпіхів. Все ж батько похресниці сцаря", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Особисто у мене таке враження, що він сам здався після того як побачив арешти своїх кураторів - Суркова енд компані. Мовляв краще сізо СБУ чим застінки ФСБ", - коментує політолог Віктор Таран.

Зараз ви читаєте новину «Наступний - Путін: Медведчук у кайданках сколихнув мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі