неділя, 03 серпня 2014 17:35

"Наш патріарх не Кирил", "Стоп монополії олігархів у ВР", "Булатов – геть" – найцікавіші протести тижня
11

Цього тижня Україною прокотилася хвиля протестів проти мобілізацї. Нині ситуація з мобілізацією вийшла на вулиці, а точніше, автошляхи українських міст.
Gazeta.ua пропонує підбірку "найгарячіших" акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 28 липня по 3 серпня:

28 липня, Київ
Матері бійців 28-ої бригади пікетують Адміністрацію президента. Бійці-контрактники знаходяться на передовій і зазнають важких втрат від постійних обстрілів з боку супротивників. Пікетувальниці вимагають негайної допомоги їхнім дітям. Жінки нарікають на те, що їхніх синів влада залишила напризволяще.

28 липня, Київ
У Києві провели ходу до 1026-ї річниці Хрещення Русі. Віруючі пронесли центром столиці ікони, корогви та прапори України. У руках віряни тримали плакати з гаслами: "Ми знаємо — наш патріарх не Кирил", "Духовно відроджена Волинь не сприймає московських віянь". Вперше святкування Хрещення Русі відбулося без участі політиків.

Автор: УНІАН
 
Автор: УНІАН
 

28 липня, Волинь
Матері та дружини військових перекрили міжнародну трасу в Ратнівському районі. Жінки страйкують, щоб їхніх дітей, чоловіків не забирали на війну. На акцію зібралось понад 500 людей.

Автор: Волинські новинин
 

29 липня, Закарпаття
На Закарпатті другий день блокують трасу "Київ-Чоп" з протестами проти мобілізації. Через блокування траси в селі Ракошино утворилися величезні черги з автівок. Жителі села кажуть, що нібито чоловіків на Закарпатті силоміць забирають служити на Донбас і вимагають припинити мобілізацію. Військові категорично це спростовують.

Автор: Новини Закарпаття
 

31 липня, Київ
Близько 100 молодих людей вишикувалися перед головним входом до парламенту. Вони тримають плакати: "Відкриті списки=люстрація", "Стоп монополії олігархів у ВР", "Янукович у Ростові. Портнов у Москві. Чому Ківалов у Раді?". Вимагають прийняти нове виборче законодавство.

Автор: Gazeta.ua
 

31 липня, Запоріжжя
Із зони АТО повернулось 45 бійців спецпідрозділу "Гепард". Військових зустрічали рідні на території військової частини №3029. Родичі учасників АТО принесли квіти і хліб своїм чоловікам, батькам.

Автор: УНІАН
 
Автор: УНІАН
 
 

31 липня, Київ
Близько десятка активістів в черговий раз прийшли під стіни Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, де вимагали у керівництва установи вплинути на те, щоб з українського теле- і радіо простору був повністю виключений російський контент.

Автор: УНН
 
 
Автор: УНН
 

1 серпня, Київ
Представники молодіжних та спортивних організацій, учасники Автомайдану та українські спортсмени, в тому числі і олімпійські чемпіони, влаштували під стінами Кабміну пікет з вимогою відправити у відставку нинішнього міністра молоді та спорту Дмитра Булатова.

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 
 

 

Зараз ви читаєте новину «"Наш патріарх не Кирил", "Стоп монополії олігархів у ВР", "Булатов – геть" – найцікавіші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі