вівторок, 09 жовтня 2018 10:56

Народний депутат планував очолити сепаратистську "Народну раду Бессарабії"

Народний депутат планував очолити сепаратистську "Народну раду Бессарабії"
Із "Бессарабської народної ради" планували розвинути наступ "російської весни" на Молдову та Румунію. Фото: Shutterstock

2015-го Служба безпеки Україна перешкодила створенню на Одещині сепаратистського угруповання "Бессарабська народна рада", яке мав очолити нинішній народний депутат.

Про це розповів голова СБУ Василь Грицак у рамках форуму Ukrainian week in London.

За його словами, у квітні 2015-го бронегрупа, спецназ, оперативні співробітники та слідчі СБУ зробили 700-кілометровий марш-кидок із Краматорська до Одеси, щоб одночасно провести величезну кількість обшуків, затримань, вилучень вибухівки.

"Планувалося [сепаратистами] підірвати міст через Дністровський лиман, а також через Дністер та оголосити про створення "Бессарабської народної ради". Її лідером мав стати чинний депутат Верховної Ради України - він і сьогодні є депутатом.

Підірвавши ці 2 мости, Південна Бессарабія була б відрізаною від основної частини України. А з території Придністров'я повинні були зайти так звані "зелені чоловічки". Там дислокуються тисячі російських солдатів і офіцерів... Планувалося створити "Бессарабську народну раду" і звідти розвинути свій наступ "російської весни" у напрямку Молдови, Румунії. Ми поламали ці плани", - розповів Грицак.

Прізвища народного депутата, який мітив у лідери сепаратистського угруповання, він не назвав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба буде - завалимо - Ярош обіцяє не допустити проросійського реваншу

Президент Петро Порошенко висловив підтримку ідеї створити реєстр агентів впливу країни-агресора Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Народний депутат планував очолити сепаратистську "Народну раду Бессарабії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі