пʼятниця, 25 липня 2008 13:33

Нардепи хочуть, щоб освітою дітей займались релігійні організації

Депутати Верховної Ради Володимир Стретович і Володимир Марущенко (Блок "Наша Україна - Народна Самооборона"), Ольга Боднар (Блок Юлії Тимошенко) і Володимир Малишев (Партія регіонів) пропонують парламенту дозволити релігійним організаціям створювати недержавні навчальні заклади.

Про це сказано у законопроекті, зареєстрованому у Раді 9 липня.

Відповідно до чинного Закону "Про освіту" навчальні заклади створюються органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами та громадянами.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що мова не йде про релігійну освіту або підготовку священнослужителів, а про право релігійних організацій, устави яких зареєстровано у встановленому законом порядку, нарівні з іншими суб"єктами права створювати світські навчальні заклади для загальної освіти.

Також у пояснювальній записці зазначено, що відповідні зміни не порушують конституційний принцип поділу релігійних організацій і держави, шкіл і церков.

Автори законопроекту підкреслюють, що саме державна система освіти повинна бути відділена від церкви, що не позбавляє релігійні організації права створювати недержавні навчальні заклади.

Автори пропонують дозволити релігійним організаціям створювати ВНЗ, професійно-технічні навчальні заклади, загальноосвітні і дошкільні заклади.

Автори вважають, що відповідні зміни будуть сприяти посиленню моральних і духовних цінностей у молоді, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи хочуть, щоб освітою дітей займались релігійні організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі