середа, 10 травня 2017 12:14

Нардеп з іноземним паспортом може ходити в Раду

Нардеп з іноземним паспортом може ходити в Раду
Нардеп Андрій Артеменко має канадське громадянство. Фото: УНІАН

Нардеп Андрій Артеменко зможе відвідувати Верховну Раду після позбавлення його українського громадянства, доки депутати не проголосують за позбавлення його мандата.

Про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, повідомляє "112 Україна".

"Згідно зі статтею 81 Основного закону припинення громадянства України одночасно фактично не призводить до дострокового припинення повноважень народного депутата. У зв'язку із цим ВР ще має проголосувати, ухвалити постанову не менше, ніж 226 голосами народних депутатів, щоб такі повноваження народного депутата достроково припинили", - заявив Магера.

ЦВК може визнати обраним нардепом після Артеменка наступного кандидата від списку тільки після позбавлення його мандата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП стверджують, що парламент не отримував документів на Артеменка

Андрій Артеменко став народним депутатом на парламентських виборах у листопаді 2014-го за списком Радикальної партії під номером 16. 19 лютого цього року газета New York Times повідомила, що він запропонував президенту США Дональду Трампу план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту - захоплений РФ Крим здати в оренду Росії на 50 або 100 років. Наступного дня Артеменка виключили з фракції. 21 лютого порушили кримінальну справу за державну зраду. 18 квітня Генпрокуратура попросила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати нардепом громадянства України. Причина - його канадське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп з іноземним паспортом може ходити в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі