четвер, 17 січня 2013 17:39

Нардеп про критику Януковича: "Якщо він шукає винуватця, то треба підійти до дзеркала"

Нардеп про критику Януковича: "Якщо він шукає винуватця, то треба підійти до дзеркала"
Віктор Чумак: "Ми йдемо до економічного та соціального колапсу". Фото: glavcom.ua

Фіскальні методи роботи уряду можуть призвести не тільки до економічного колапсу, а й навіть до серйозних соціальних зривів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак.

Говорячи про критичні заяви президента України Віктора Януковича на адресу уряду та особисто прем'єр-міністра Миколи Азарова, він наголосив, що насправді вся влада в Україні належить виключно самому голові держави.

"Для публіки, для громадян, для тих, хто слухає, треба ж визначати винуватця, - прокоментував Чумак критику Януковича. - В принципі, у нас є єдина людина в країні, яка відповідає за все — це президент України. Саме він цей уряд призначає, змінює, він роздає йому завдання, коригує ці завдання. Тому, якщо президент шукає винуватця, то треба підійти до дзеркала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович відправив Кабмін шукати гроші у приватних партнерів

Водночас, парламентар переконаний, що уряд не зможе впоратися з кризовими явищами, які очікують на країну і це в результаті може призвести до колапсу економіки загалом.

"Ми йдемо приблизно до колапсу економічного та соціального. Я боюся, щоби це не привело ще й до якихось серйозних соціальних зривів. За великим рахунком, країна живе тільки за рахунок зовнішніх запозичень. Якщо не буде співпраці з МВФ, то це може призвести до абсолютного колапсу в економіці та соціальній сфері", - підкреслив політик.

На його переконання, чинний уряд не в змозі запропонувати якісь рішення щодо виходу з цією ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вирішив заслати прокурорів, щоб розібратися із "патрійотами" на Західній Україні

"Як він впорається з цим, якщо цей уряд не пропонує жодних нормальних, інноваційних ідей виходу з кризи, якщо цей уряд може тільки вирішувати проблеми фіскальними методами? І цей фіскальний метод, фіскальний тиск лягає абсолютно тільки на громадян. То як він може з цим впоратися? Звичайно, що ні. І результати цього фіскального тиску можуть призвести до серйозних соціальних проблем, я вже не кажу про фінансові чи економічні", - зауважив Чумак.

Нагадаємо, що сьогодні Янукович публічно розкритикував уряд та премєра Азарова, назвавши їхню роботу "саботажем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович назвав роботу прем'єр-міністра саботажем

При цьому президент вважає, що чиновники не мають постійно шукати пояснень для невиконання тих чи інших завдань. "Що заважає поганим танцюристам - ми знаємо", - сказав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп про критику Януковича: "Якщо він шукає винуватця, то треба підійти до дзеркала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі