середа, 06 лютого 2019 14:26

Нардеп Лубінець пообіцяв не допустити переобрання Гречківського до Вищої ради правосуддя

Нардеп Лубінець пообіцяв не допустити переобрання Гречківського до Вищої ради правосуддя
Депутат Верховної Ради України Дмитро Лубінець вважає, що, прагнучи переобратися на другий термін, член Вищої ради правосуддя України Павло Гречківський планує уникнути кримінальної відповідальності з цілого ряду скоєних ним корупційних діянь. Фото: solydarnist.org

Депутат Верховної Ради України Дмитро Лубінець (фракція "Блок Петра Порошенко") заявив, що член Вищої ради правосуддя України (ВРПУ) Павло Гречківський, якого підозрює Генеральна прокуратура України в отриманні 0,5 млн доларів хабара, має намір провернути аферу з переобрання на другий термін в ВРПУ.

Про це Лубінець повідомив у ході брифінгу в парламенті.

За словами Лубінця, ст. 131 Конституції України прямо забороняє чинним членам Вищої ради правосуддя України обиратися та бути обраними до ВРПУ двічі.

"Але це не про пана Гречківського. Горе-юрист стверджує, що у зв'язку з тим, що в 2017 році в результаті судової реформи Вища рада юстиції було реорганізована у Вищу раду правосуддя, він має право балотуватися на другий термін. Хочу офіційно заявити, що повноваження органу та його членів не припинялися і не скасовувалися. І Гречківський пробув у складі ВРПУ повний термін", – сказав Лубінець.

Народний депутат також повідомив, що запланований на 15-16 лютого 2019 року з'їзд адвокатів України, в ході якого й пройдуть вибори нового складу ВРПУ, відбудеться у віддаленому від цивілізації та прихованому від очей громадськості місці – на території приватного гірськолижного комплексу закритого типу "Плай" в селі Плав'я Соколівського району Львівської області.

"Закритий комплекс має приватну воєнізовану охорону та систему обмеження доступу на територію, що виключає можливість громадського контролю і присутність небажаних осіб для адвокатів – учасників з'їзду журналістів і представників громадськості. Така таємничість заходи, як і сама персона Павла Гречківського, суттєво підривають авторитет української влади. Поза всякого сумніву, повторне нелегітимне обрання Гречківського членом ВРПУ поставить під сумнів легітимність усієї Вищої ради правосуддя та його членів. Закликаю компетентні органи не допустити антиконституційних дій Гречківського", – підкреслив Лубінець.

Парламентарій припустив також, що, прагнучи переобратися на другий термін до ВРПУ, Гречківський планує уникнути кримінальної відповідальності з цілого ряду скоєних ним корупційних діянь.

"Гречківський об'єктивно підозрюється Генпрокуратурою в шахрайстві та отриманні через посередників хабара у розмірі півмільйона доларів в обмін на винесення судом першої інстанції рішення на користь компанії "Богодар". Це той самий Гречківський, щодо злочинних дій якого я особисто передав до правоохоронних органів заяву про вчинення злочину, а саме – про нанесення державі збитків в розмірі 31 млн гривень, які на момент вчинення злочину (2012 рік) були еквівалентні 4 млн доларів США", – резюмував Лубінець.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Лубінець пообіцяв не допустити переобрання Гречківського до Вищої ради правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі