понеділок, 26 листопада 2012 12:17

Найважливіші кадрові зміни відбудуться після різдвяних свят - політолог

Найважливіші кадрові зміни відбудуться після різдвяних свят - політолог
Фото: glavcom.ua

Усі найважливіші кадрові зміни відбудуться після різдвяних свят. Адже у грудні українські політики не схильні приймати важливі рішення. Про це у коментарі сказав політолог Михайло Погребинський.

"Президентові важко йти на дуже рішучі кроки. Думаю, все робитиметься поступово. Поки що процес лише почався і ми не можемо знати що буде за тиждень. Про тих людей, які підуть у парламент з уряду, ми дізнаємося швидко. А от з рештою ротацій процес затягнеться і триватиме у новому році. Багаторічний досвід спілкування із колами, які приймають рішення говорить про те, що з грудня наступає період затишшя, попри будь-які реальні проблеми. В грудні настає очікування свят і приймати будь які рішення у цих обставинах не хочуть, відкладають їх на після відпочинку", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко

На думку Погребинського після свят в уряді слід провести серйозні кадрові зміни. "Тим часом існують ключові, важливі посади, які після Нового року потрібно змінити обов'язково. Час надзвичайно складний. Люди, які відповідають за помилки повинні піти. Це ті, хто веде внутрішню політику. Вона програна, порядок денний нав'язується опозицією. Першим звільнити повинні Сергія Льовочкіна. Також необхідно звільнити віце-прем'єра міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову. У цій галузі не можна залишати справу так, як є. Ситуація катастрофічна, тут не можна швидко все змінити, але те, що відбувається сьогодні — зовсім не те, що потрібно. Ті, хто на посадах сьогодні мали достатньо часу для того, щоб розпочати цю роботу. Янукович має усвідомлювати ці питання", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки в Україні відсутня пам'ять про загиблих під час Голодомору, доти суспільство залишатиметься постгеноцидним

Окрім того, Погребинський додав, що не впорався із своїми обов'язками і перший віце-прем'єр. "Провалено європейський напрямок, за який нібито мав відповідати Валерій Хорошковський. На цьому посту в уряді Юлії Тимошенко дуже добре працював Григорій Немиря. Нехай запропонують йому кращу зарплату, як була у Юлії Володимирівни. Можливо, тоді він погодиться і зуміє переконати європейське суспільство та європейські інстанції довіряти Україні. Адже Хорошковському це абсолютно не вдалося. Він - людина молода і талановита, однак, йому потрібно змінити посаду".

Зараз ви читаєте новину «Найважливіші кадрові зміни відбудуться після різдвяних свят - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі