четвер, 17 червня 2021 13:51

Найбільший хабар в історії України: обвинувачена пішла на угоду зі слідством

Найбільший хабар в історії України: обвинувачена пішла на угоду зі слідством
Мазуровій призначили покарання у виді позбавлення волі строком на п'ять років, але звільнили від його відбування із іспитовим строком на два роки. Фото: "Українська правда"

Вищий антикорупційний суд призначив умовний термін одній із фігуранток справи про спробу підкупу керівників антикорупційних органів $5 млн Олені Мазуровій.

Екскерівниця одного з департаментів Державної фіскальної служби пішла на угоду зі слідством і визнала себе винною у посібництві в наданні високопосадовцю хабаря, повідомляє ВАКС та НАБУ.

Згідно зі слідством, ексчиновниця умисно з корисливих мотивів в інтересах ексміністра екології Миколи Злочевського змовилась із групою осіб, аби надати хабар керівництву САП і НАБУ для закриття кримінального провадження.

Мазурову звільнили від п'яти років позбавлення волі, натомість призначили іспитовий термін на два роки. Якщо за цей час вона не вчинить нового злочину та виконає покладені обов'язки, її звільнять від ув'язнення. Крім того, обвинуваченій скасували запобіжний захід у вигляді застави, застосований раніше. Кошти за заставу повернуть заставодавцям після набрання вироком законної сили.

Водночас суд продовжує розглядати справу за обвинуваченням інших двох осіб — колишнього першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві Миколи Ільяшенка й одного з керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича, Андрія Кіча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді з подачі ОПЗЖ хочуть злити топові справи - ЦПК

У червні 2020 року людей Злочевського викрили на гарячому після надання $5 млн хабаря для подальшої передачі керівникові САП. За ці гроші мали закрити кримінальну справу за підозрою колишнього міністра у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ПАТ "Реал банк", підконтрольного на той час злочинній організації за участі посадовців часів президента Януковича, і легалізації цих коштів.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший хабар в історії України: обвинувачена пішла на угоду зі слідством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі