середа, 01 липня 2020 16:16

Справа про $6 млн хабара. Злочевському оголосили підозру

Справа про $6 млн хабара. Злочевському оголосили підозру
Микола Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року. Фото: телеканал "Україна"

Національне антикопруційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили колишньому міністру екології Миколі Злочевському про підозру в наданні хабара.

У НАБУ заявили, що про підозру ексміністру режиму Януковича повідомили 1 липня.

Дії Злочевського кваліфікували за кримінальною статтею "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

Підозру Злочевському надіслали поштою за місцем реєстрації, до житлово-експлуатаційної організації за останнім відомим місцем проживання та засобами телефонного зв'язку. Оскільки місцезнаходження експосадовця не встановлене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За підозрюваного у справі Злочевського внесли понад 40 млн грн застави

12 червня НАБУ задокументувало факт дачі $6 млн хабара керівництву НАБУ та керівнику САП Назарові Холодницькому. Хабар давали за закриття справи про нафтогазовидобувну компанію Злочевського Burisma.

Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року. 2015-го ГПУ оголосила його в розшук.

Ексміністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Справа про $6 млн хабара. Злочевському оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі