четвер, 01 жовтня 2020 05:31

Нагірний Карабах: МЗС висловило офіційну позицію України

Нагірний Карабах: МЗС висловило офіційну позицію України
Кулеба озвучив позицію України по Нагірному Карабаху. Фото: 24 канал

Україна продовжує підтримувати територіальну цілісність Азербайджану і цей принцип є незмінним.

"Одним із наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. І ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", - повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, на Кавказі наразі головним є "не розпалювати додатково і без того дуже високі емоції". Необхідно працювати на зниження емоцій і припинення кровопролиття, додав міністр.

"Ви можете згадати, що МЗС України було одним із перших, хто висловив свою позицію щодо загострення. Продовжуємо відстежувати ці події, ведемо переговори з нашими партнерами для того, щоб мати скоординовану позицію. У мене була телефонна розмова з міністром закордонних справ Азербайджану. Наша позиція дуже чітка: війна - це завжди горе, жертви, руйнування, і ми щиро шкодуємо з приводу того, що нині на Кавказі відбуваються ці події", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила про бойовиків в Нагірному Карабаху

Нагадаємо, вранці 27 вересня міноборони Азербайджану заявило про початок контрнаступальної операції на лінії зіткнення з Вірменією. Президент Азербайджану заявив, що операція є відповіддю на вірменські артобстріли, внаслідок яких загинули азербайджанські громадяни. Азербайджан оголосив про запровадження воєнного стану, а в окремих районах і містах комендантської години, а також часткової мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «Нагірний Карабах: МЗС висловило офіційну позицію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі