пʼятниця, 01 вересня 2017 07:16

Набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом

Набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом
З 1 вересня у повному обсязі вступила в силу дія Угоди. Фото: канал 24

З 1 вересня у повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між ЄС та Україною.

"Вітаю всіх українців з новою віхою нашого шляху в ЄС. Сьогодні в повному обсязі набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Це надзвичайно важливий етап двосторонніх відносин", - написав у Facebook прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він додав, що вже більше, ніж півтора року діє економічна частина Угоди. Зазначив, що за цей час ЄС став головним торговельним партнером України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко Росії: "Собаки брешуть, а Україна йде в ЄС і НАТО"

"Наведу кілька цифр: торгівля з країнами ЄС становить 41,1 відсотка від загального обсягу зовнішньої торгівлі товарами, а за перше півріччя 2017 року експорт товарів та послуг до ЄС зріс на 22,8 відсотка порівняно з аналогічним періодом 2016 року та становить 9,4 мільярда доларів", - пояснив Гройсман.

Запропонований Литвою проект проведення нового "плану Маршалла" для України знаходить політичну і фінансову підтримку в Європейському Союзі.

Зараз ви читаєте новину «Набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі