четвер, 05 грудня 2019 12:41

НАБУ і СБУ зобов'язали завести справи проти Геруса
5

Рішеннями судів НАБУ та СБУ зобов'язали порушити кримінальну справу проти голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса.

Зокрема, 3 грудня Вищий антикорупційний суд виніс рішення, яким зобов'язав НАБУ порушити кримінальну справу за заявою Олега Ляшка щодо глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса.

"Зобов'язати уповноважених осіб НАБУ внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за заявою Ляшка Олега Валерійовича, яка зареєстрована уповноваженими особами НАБУ 18 листопада 2019 року", – йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 3 грудня 2019 року.

Раніше, ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва було зобов'язано Головне слідче управління СБУ порушити кримінальну справу проти Андрія Геруса.

"Зобов'язати слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України або іншу уповноважену особу виконати вимоги ч. 1 ст. 214 КПК України та невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, викладені у заяві Ляшка Олега Валерійовича від 18 листопада 2019 року, яка була отримана Головним слідчим управлінням СБУ 21.11.2019 року засобами поштового зв'язку, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань", – зазначається в ухвалі Шевченківського райсуду м. Києва від 29 листопада 2019 року.

 
 
 
 
 

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко заявляв, що вимагає від ГПУ, СБУ та НАБУ порушити кримінальну справу проти голови енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса за державну зраду та зловживання владою через лобіювання ним поправки до законодавства, яка дозволила відновити імпорт електроенергії з Росії.

Вчора Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2233 щодо внесення правок до закону "Про ринок електричної енергії" з правкою Андрія Геруса, яка залишає можливість поставки російської електроенергії, а також дозволяє вільну поставку білорускою електроенергії на український ринок.

За проголосували 274 нардепа, зокрема 233 представники фракції Слуги народу та 10 депутатів ОПЗЖ.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ і СБУ зобов'язали завести справи проти Геруса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі