субота, 24 липня 2010 16:50

На заяви Лужкова має реагувати Кремль – політолог

На заяви Лужкова має реагувати Кремль – політолог
  Директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв вважає, що на заяви мера Москви Юрія Лужкова має відреагувати російське керівництво.

Про це він заявив Gazeta.ua, коментуючи висловлювання Лужкова що "Севастополь - це російське місто".

"Насправді, ця заява має зустріти дуже серйозну оцінку з боку російського керівництва, яке зараз має опікуватись балансом у стосунках з Україною", - заявив Єрмолаєв.

На думку президента Центру соціальних досліджень "Софія", українське МЗС має реагувати на такі висловлювання не заявами, а консультаціями з російським керівництвом.

"Ці заяви мають дуже риторичний характер, і завжди можна в останню мить проапелювати до якоїсь історії, культурної традиції. Він же не говорив мовою правника-державника, який визначає статус і належність. Це політична риторика, яка дуже важко підпадає під якісь дипломатично-правові оцінки. Приблизно, так само українські політики говорять про Кубань, можливо, тільки більш обережно, ніж росіяни. В таких випадках реагувати заявами нашого МЗС немає сенсу. Але провести консультацію з російським урядом на предмет внутрішньої оцінки в Росії заяв їхніх політиків, які вносять дисонанс у переговорний процес, створюють негативний інформаційний фон в ході перемовин на вищому рівні, наші дипломати мають", - зазначив Єрмолаєв.

Єрмолаєв переконаний, що Лужков абсолютно самостійний у своїх заявах по відношенню до Криму.

"В російській політиці політики самі розуміють, що говорять. Ви що, думаєте, в Кремлі схема: ану, піди до когось і скажи ось так? Думаю, такого там немає", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «На заяви Лужкова має реагувати Кремль – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі